APPLE FITNESS TRACKER?

Apples nya produkter kringgärdas alltid av ett stort hemlighetsmakeri. Men bolagets rekryteringar ger en indikation om vart blickarna riktas just nu. DI skriver  i en artikel där man refererar till Macworld där det i sin tur spekuleras i att nästa produkt från Apple mycket väl vara ett iPhone-tillbehör som håller koll på din hälsa.

Tidningen hänvisar till uppgifter från 9 to 5 Mac, som rapporterar att Apple söker folk med kunskap om fysiologisk övervakning, som kan ta fram tester gällande kondition och energiförbrukning. Förra veckan rapporterade 9 to 5 Mac att Apple anställt Roy J.E.M. Raymann, en sömnexpert som tidigare arbetat på Philips Research i Nederländerna, skriver Macworld. Bolaget har även anställt Nancy Dougherty, som tidigare jobbade på Sano Intelligence som utvecklar biosensorer. Hon ansvarade för hårdvaruutvecklingen av en produkt som skulle mäta blodvärden via ”mikronålar”, skriver Macworld.

En annan rekrytering är Ravi Narasimhan från Vital Connect, som också utvecklar biosensorer. Han jobbade med hårdvara och algoritmer som via bärbara sensorer ska hålla koll på kroppen, skriver Macworld.

Bland de övriga rekryteringarna finns även en fitness-expert och några kända vd:ar från modebranschen. Macworld skriver att det mesta nu talar för att Apple är i färd att ta fram ett digitalt armband som bland annat ska kunna räkna steg och mäta dina sömncykler.

Spännande tecken i skyn tycker vi, men ställer oss högst tveksamma till att Apple, givet sin historik och DNA, skulle följa strömmen och skapa en produkt liknande det som redan finns på marknaden i form av t ex Jawbone Up, RunkeeperFitbit och Nike Fuelband. Vi tror snarare att företaget planerar en ny produkt, kanske något klockliknande eller en add on till iPhone/iPad. Eller kan det rent av vara så att de har väntat på att alla andra lanserat sina tidiga versioner och Apple väntat ut dessa och lanserar en produkt som fullkomligt knäcker dem med en liknande produkt, men mycket bättre? De flesta befintliga produkterna har sina styrkor, men ofta är de väldigt begränsade då de endast kan tracka vissa saker. Detta gör produkterna tämligen ointressanta på sikt, det konsumenten vill är att kunna tracka en samlad bild av sin hälsa, sömn, träning, puls, till och med kanske enklare sjuk-/skadediagnoser osv. Det blir onekligen spännande att se slutresultatet utav detta. Vår spontana tanke är att Apple kommer att lyfta upp den här kategorin minst ett ordentligt kliv. Vad tror du?

//Norberto & Brian

k-bigpicNike-mattchungphoto-A-lo-res-86runkeeperhomepage-launch

SHARE ON